Használati útmutató Variconis

A hivatalos magyarországi Variconis utasítás részletesen leírja az eszköz használatát. A gélt helyileg, kis különbséggel kell felvinni a problémás területekre. Ezután finoman dörzsölje, amíg a készítmény teljesen felszívódik a bőrben. Az eljárás gyakorisága naponta 2-szer. A nagyobb hatás érdekében takarja le a kezelt területeket, és kerülje a gyógyszer aktív komponenseinek lemosását. Fontos kerülni, hogy a kompozíció nyílt sebekre és nyálkahártyákra kerüljön. A kúra időtartama egyedi, de legalább 30 nap.

A Variconis gél használatára vonatkozó utasítások

A Variconis használatának főbb jelzései

A gyógyszert a betegség korai és progresszív stádiumában írják fel. Kezdődhet a gél használatával a visszér kezelésében:

  • az alsó végtagok súlyos duzzanata;
  • túlzott megterhelésből, ülőmunkából vagy hosszan tartó állásból eredő kellemetlenség érzése;
  • a lábak felszíni erének vizuális megváltoztatása;
  • az alsó végtagok fájdalom-szindróma.

Variconis ellenjavallatok

A visszér kezelésére szolgáló gél a gyógynövénykivonatok eredeti kombinációja. Ezért a kockázat nélküli szert időseknek, terhességben szenvedő betegeknek írják fel. Ezenkívül a gyógyszer allergiás reakcióval küzdő emberek számára is javallt. Bizonyos esetekben egyéni idegenkedés tapasztalható a kompozíció egyes komponenseivel szemben. Ha olyan jelek jelennek meg, mint égő, fotofóbia, könnyezés vagy allergiás nátha, ajánlatos a kezelt területet bő meleg vízzel öblíteni, és további tanácsért forduljon orvosához.